Angie en Nova (zijn besproken)

Angie en Nova
Nova
Angie
Angie
Nova

Angie en Nova

Angie is een van de poesjes van moedertje River, ook bij ons in opvang. Zij is geboren onder de Waalbrug rond 15 juli 2023. Ze heeft een heel lief kopje en een mooi zwart/wit vachtje. Onder de Waalbrug vertoefde ze de eerste 7 weken van haar leven samen met haar 5 broertjes en zusjes.
Gelukkig hebben we hen kunnen vangen en in opvang kunnen nemen. Haar broertjes en zusjes vonden onlangs al een gouden mandje.
Angie is een nieuwsgierige poes die graag op onderzoek uitgaat. Ze leert heel snel. Ze is actief en erg speels en ze vindt het heerlijk om geaaid te worden. Een echte schootkat is ze.

Haar vriendinnetje Nova vindt het allemaal nog best wel spannend. Nova is geboren rond 1 mei 2023. Het is een rood meisje met hier en daar het kenmerkende cypers rode patroontje. Doordat haar vachtje superzacht is en ook door de kleur van haar vachtje heeft ze de uitstraling van een teddybeer….
Zij is achtergebleven uit een nestje van 3 kittens. Haar zusje is in een nare situatie gestorven en haar broertje is geplaatst. Door omstandigheden heeft ze een tijdje buiten doorgebracht met haar moeder. Daar kwam een einde aan doordat we haar vanaf november gelukkig opvang konden bieden. Nova is ook erg nieuwsgiering en dol op spelen. Het zijn allebei echte lieverds! Ze onderzoeken rollend en spelend het huis. Als het ze te druk wordt dan verstoppen ze zich graag. Nova heeft nog wel wat tijd nodig om stapjes te maken naar volledig vertrouwen. Ze zit graag te kijken naar wat er allemaal gebeurd en komt erbij zitten op kleine afstand, terwijl Angie op schoot zit en zich zeer uitvoerig laat aaien en kroelen. Ze krijgt zeker steeds meer zelfvertrouwen! Nova vindt aaien nog wel spannend. Wel eet ze uit de hand en snuffelt er graag aan.
Ze zijn op elkaar gesteld. Met eten zijn ze allebei heel makkelijk. Angie lust zowel natvoer als brokjes. Nova haar voorkeur gaat uit naar brokjes.
Zelfstandig spelen met met balletjes en propjes papier en dergelijken doen ze ook heel graag. Daarnaast vinden ze het ook heel leuk als er met ze gespeeld wordt. Als het maar beweegt! Meestal is dat met een hengel met een speeltje eraan of met laserlampje. Nova en Angie vinden de andere katten in het gezin reuze interessant. Ze kijken heel nieuwsgierig naar hun soortgenootjes en willen met ze spelen. Helaas zijn katten in ons gezin ouder dan 7 jaar en hebben daar niet zo’n zin in.
Beiden dametjes zijn inmiddels gesteriliseerd.

Heeft u het geduld om Nova verder over de drempel van vertrouwen te helpen samen met Angie? Denkt u dat u degene bent die deze lieve katjes een passend gouden mandje zou kunnen geven? Neem dan contact op met gastgezin Zita waar ze ook verblijven via de mail z.leenders@gmail.com app of bel met telefoonnummer 0646946976.

Carlitos en Ozzy (zijn besproken)

Carlitos
Ozzy

Carlitos en Ozzy

Deze twee mooie heren zijn Carlitos en Ozzy. Zij zijn geboren in april 2023. De
eerste dertien weken van hun leven hebben ze buiten geleefd. Daarna zijn ze in 
opvang gekomen Carlitos is een lief, aanhankelijk en ondeugend mannetje die heel veel van spelen en kroelen houdt. Hij heeft even nodig om te wennen, maar als hij gewend is merk je dat meteen aan hem.  Hij ligt graag dichtbij je te slapen en te spinnen. Zijn broer Ozzy is helaas nog een wat banger mannetje. Hij heeft zeer zeker tijd nodig om te wennen aan mensen want deze vindt hij toch nog erg eng! Spelen met zijn broer vindt hij echter heel leuk!
Ook vindt hij het heerlijk om daarna ergens rustig te kunnen gaan slapen. 
Wij zoeken voor Carlitos en Ozzy samen een gouden mandje waar men tijd en
geduld heeft om deze twee  lieverds te laten uit groeien tot prachtige
huiskatten. Mooi zijn ze in ieder geval al, al zijn het nog geen schootkatten!.
Heeft u veel affiniteit met en een flinke dosis geduld voor deze onafscheidelijke
broers stuur dan svp een email  naar: informatie@wijzeweeskitten.nl

Novi en Nio

Nio

Novi

Novi en Nio

Deze 2 jonge katers zijn geboren in het buitengebied van een jachthaven in Niftrik in september 2022.
De lieve beheerders van de jachthaven bekommerden zich om de moederpoes en haar 2-tallig kroost en zorgden voor een beschut, droog en tochtvrij konijnenhok en voldoende eten en drinken. Maar ze waren alle 3 erg schuw en hulp om hen te laten vangen door instanties bleef uit.
Gelukkig vonden de beheerders ons op hun pad en wij hebben Nio, Novi en moeder Nifty snel kunnen vangen!
Moeder bleek al opnieuw zwanger geraakt en kwam in opvang bij gastgezin Zita om rustig te mogen bevallen.
De 2 prachtige rode broertjes Nio en Novi kregen na hun castratie de beschikking over een mooi, afgezet, tijdelijk onderkomen buiten bij de beheerders totdat er bij gastgezin Brecht een plekje vrijkwam.
Nio en Novi ( deze laatste heeft een rood met wit koppie) wonen nu dus inmiddels bij Brecht waar ze zich langzaam maar zeker ontpoppen tot huiskatten met een steeds kleiner wordend rugzakje. De kleine maar duidelijk zichtbare vorderingen hebben ons doen besluiten dat een prachtige gouden mand ook binnen hun bereik ligt!
Moeder Nifty heeft zich inmiddels ontpopt tot een super lieve gezelschapskat. Weliswaar nog op haar hoede voor vreemde mensen maar ook haar laatst geboren wel heel sociale kittens hebben inmiddels mooie gouden mandjes gevonden!
Nu is het tijd voor hun grote broers!
Dus zoeken wij  een rustig persoon of personen met veel geduld en veel empathie en begrip voor katjes die naast een heel lief karakter ook een toch nog ietwat behoorlijke sociale achterstand hebben.
Gezellig op je schoot komen zitten zit er voorlopig(nog) niet in.
Nio en Novi zijn wel gewend aan en heel sociaal naar andere katten en hondje Aico toe!
Nio is de minst bange van het stel en  vindt het steeds fijner om een aaitje te krijgen, daar begint hij zelfs al echt van te genieten!
Novi vindt alles nog gewoon eng en probeert je dus soms te imponeren door stoer te gaan blazen.
Beide katers zijn echte ‘binnen’katten geworden!. Dat vinden wij wel zo veilig en gezellig!

Heeft u interesse of verdere vragen over Nio en Novi mail dan s.v.p. naar: brecht05@hotmail.com

Gouden mandjes gezocht!

De katten in de rubriek GOUDEN MANDJES GEZOCHT  zijn op zoek naar een liefdevolle ´mand´ waar zij hun verdere leven mogen en kunnen genieten van een gelukkig en zorgeloos bestaan.

Bij iedere kat vindt u een karakterbeschrijving en eventuele voorwaarden en wensen die specifiek op de kat van toepassing zijn.

Wij proberen  de best mogelijke match te maken tussen mens en kat en daarom vragen wij  u altijd naar relevante informatie omtrent uw woonsituatie, aantal bewoners, eventuele gezinssamenstelling, leefomgeving voor de kat binnenshuis en buitenshuis, andere aanwezige huisdieren etc.

Wij bekijken bij volwassen katten altijd of hun voorkeur uitgaat naar gezelschap van soortgenootjes of (enkel) naar menselijk gezelschap.

Kittens plaatsen wij bij voorkeur met een broertje of zusje of ander opvangkitten.

Kittens worden niet als enige kat ergens geplaatst zonder reeds aanwezig jong speelkameraadje en soortgenootje.

Onze katten verblijven in zogenaamde ‘gastgezinnen’. U kunt een afspraak maken om daar de kat(ten) te ontmoeten.

De voorkeur gaat uit naar plaatsing in Gelderland, liefst in de omgeving van Nijmegen,  uitzonderingen daargelaten!

Katten die mogen vertrekken naar hun ‘gouden mand’ worden door het gastgezin zelf naar hun nieuwe thuis gebracht.

Wij geven nooit katten mee!

ELKE KAT EEN GELUKKIGE KAT!  is ons motto, daarom plaatsen wij secuur en onder contractuele voorwaarden waaraan de toekomstige eigenaar (verzorger) zich zal houden.

Wij vragen een bijdrage in de door ons gemaakte kosten voor:

  • vaccinatie
  • chippen (zelf gratis registreren bij https://www.backhomeclub.nl/)
  • algemene verzorging (ontwormen, vlooienmiddel dierenarts) en
  • castratie (sterilisatie) voor katten vanaf 6 maanden.

Wat zijn de kosten:

  • Kitten ongecastreerd , gechipt, behandeld tegen wormen en vlooien en inclusief 1 of 2 vaccinaties: bijdrage 95 euro.
  • Kat gecastreerd, gechipt behandeld tegen wormen en vlooien en gevaccineerd:  bijdrage  110 euro.

U verplicht zich om het kitten uiterlijk in de zesde levensmaand te laten castreren tenzij op medisch advies van de dierenarts anders moet worden besloten.

Bij plaatsing / adoptie hanteren wij een (variabele) proefperiode van (minimaal) 1 maand.

Heeft u interesse om één of meerdere katten te willen adopteren, stuur dan een email naar:

informatie@wijzeweeskitten.nl

of naar het emailadres vermeld bij de kat van uw keuze.