Angie en Nova (zijn besproken)

Angie en Nova
Nova
Angie
Angie
Nova

Angie en Nova

Angie is een van de poesjes van moedertje River, ook bij ons in opvang. Zij is geboren onder de Waalbrug rond 15 juli 2023. Ze heeft een heel lief kopje en een mooi zwart/wit vachtje. Onder de Waalbrug vertoefde ze de eerste 7 weken van haar leven samen met haar 5 broertjes en zusjes.
Gelukkig hebben we hen kunnen vangen en in opvang kunnen nemen. Haar broertjes en zusjes vonden onlangs al een gouden mandje.
Angie is een nieuwsgierige poes die graag op onderzoek uitgaat. Ze leert heel snel. Ze is actief en erg speels en ze vindt het heerlijk om geaaid te worden. Een echte schootkat is ze.

Haar vriendinnetje Nova vindt het allemaal nog best wel spannend. Nova is geboren rond 1 mei 2023. Het is een rood meisje met hier en daar het kenmerkende cypers rode patroontje. Doordat haar vachtje superzacht is en ook door de kleur van haar vachtje heeft ze de uitstraling van een teddybeer….
Zij is achtergebleven uit een nestje van 3 kittens. Haar zusje is in een nare situatie gestorven en haar broertje is geplaatst. Door omstandigheden heeft ze een tijdje buiten doorgebracht met haar moeder. Daar kwam een einde aan doordat we haar vanaf november gelukkig opvang konden bieden. Nova is ook erg nieuwsgiering en dol op spelen. Het zijn allebei echte lieverds! Ze onderzoeken rollend en spelend het huis. Als het ze te druk wordt dan verstoppen ze zich graag. Nova heeft nog wel wat tijd nodig om stapjes te maken naar volledig vertrouwen. Ze zit graag te kijken naar wat er allemaal gebeurd en komt erbij zitten op kleine afstand, terwijl Angie op schoot zit en zich zeer uitvoerig laat aaien en kroelen. Ze krijgt zeker steeds meer zelfvertrouwen! Nova vindt aaien nog wel spannend. Wel eet ze uit de hand en snuffelt er graag aan.
Ze zijn op elkaar gesteld. Met eten zijn ze allebei heel makkelijk. Angie lust zowel natvoer als brokjes. Nova haar voorkeur gaat uit naar brokjes.
Zelfstandig spelen met met balletjes en propjes papier en dergelijken doen ze ook heel graag. Daarnaast vinden ze het ook heel leuk als er met ze gespeeld wordt. Als het maar beweegt! Meestal is dat met een hengel met een speeltje eraan of met laserlampje. Nova en Angie vinden de andere katten in het gezin reuze interessant. Ze kijken heel nieuwsgierig naar hun soortgenootjes en willen met ze spelen. Helaas zijn katten in ons gezin ouder dan 7 jaar en hebben daar niet zo’n zin in.
Beiden dametjes zijn inmiddels gesteriliseerd.

Heeft u het geduld om Nova verder over de drempel van vertrouwen te helpen samen met Angie? Denkt u dat u degene bent die deze lieve katjes een passend gouden mandje zou kunnen geven? Neem dan contact op met gastgezin Zita waar ze ook verblijven via de mail z.leenders@gmail.com app of bel met telefoonnummer 0646946976.