Novi en Nio

Nio

Novi

Novi en Nio

Deze 2 jonge katers zijn geboren in het buitengebied van een jachthaven in Niftrik in september 2022.
De lieve beheerders van de jachthaven bekommerden zich om de moederpoes en haar 2-tallig kroost en zorgden voor een beschut, droog en tochtvrij konijnenhok en voldoende eten en drinken. Maar ze waren alle 3 erg schuw en hulp om hen te laten vangen door instanties bleef uit.
Gelukkig vonden de beheerders ons op hun pad en wij hebben Nio, Novi en moeder Nifty snel kunnen vangen!
Moeder bleek al opnieuw zwanger geraakt en kwam in opvang bij gastgezin Zita om rustig te mogen bevallen.
De 2 prachtige rode broertjes Nio en Novi kregen na hun castratie de beschikking over een mooi, afgezet, tijdelijk onderkomen buiten bij de beheerders totdat er bij gastgezin Brecht een plekje vrijkwam.
Nio en Novi ( deze laatste heeft een rood met wit koppie) wonen nu dus inmiddels bij Brecht waar ze zich langzaam maar zeker ontpoppen tot huiskatten met een steeds kleiner wordend rugzakje. De kleine maar duidelijk zichtbare vorderingen hebben ons doen besluiten dat een prachtige gouden mand ook binnen hun bereik ligt!
Moeder Nifty heeft zich inmiddels ontpopt tot een super lieve gezelschapskat. Weliswaar nog op haar hoede voor vreemde mensen maar ook haar laatst geboren wel heel sociale kittens hebben inmiddels mooie gouden mandjes gevonden!
Nu is het tijd voor hun grote broers!
Dus zoeken wij  een rustig persoon of personen met veel geduld en veel empathie en begrip voor katjes die naast een heel lief karakter ook een toch nog wat sociale achterstand hebben.
Gezellig op je schoot komen zitten zit er voorlopig(nog) niet in.
Nio en Novi zijn wel gewend aan en heel sociaal naar andere katten en hondje Aico toe! Deze 2 lieverds zijn erg op elkaar gesteld, daarom zoeken ze samen een gouden mandje.
Nio is de minst bange van het stel en  vindt het steeds fijner om een aaitje te krijgen, daar begint hij zelfs al echt van te genieten!
Novi vindt alles nog gewoon eng en probeert je dus soms te imponeren door stoer te gaan blazen.
Beide katers zijn echte ‘binnen’katten geworden!. Dat vinden wij wel zo veilig en gezellig!

Heeft u interesse of verdere vragen over Nio en Novi mail dan s.v.p. naar: brecht05@hotmail.com